Tiistaiaamuna 27.7. Nili pysytteli visusti pentulaatikossa Venlan kirjoituspöydän alla.

Poika tuli! Yhdeksän aikaan aamulla syntyi ensimmäinen pentu.

Ensimmäisenä syntynyt poika sai tunnin päästä kaverin. Myös loput pennut syntyivät noin tunnin välein. Synnytys oli helppo, mutta pitkä. Nili oli koko synnytyksen ajan keskittyneen rauhallinen ja torkkui odotellen seuraavia supistuksia.

Kolmen kieppeillä iltapäivällä luulimme että synnytys on ohi ja ihailimme kuutta tummaa pentua. Sillä aikaa kun Nili kävi ulkona ja pesulla, vaihdettiin pentulaatikon aluset kuiviin ja puhtaisiin.

Jälkitoimituksena syntyi kuitenkin vielä tämmöinen tyttö! Kermanväri oli todellinen yllätys, olimme kaikki odotelleet pelkästään riistanvärisiä pentuja maailmaan. Nilin edelliseen pentueeseen (Kajaskiven N-pennut) kermoja sitävastoin odotettiin, olihan isäkin sillä kertaa kerma, mutta syntyi pelkästään tummia.

Koko jengi kasassa. Lopullisena saldona siis 3 poikaa ja 4 tyttöä. Kaikki pennut olivat tasakokoisia, syntymäpainot pyörivät 300g -370g välillä. Viimeisenä syntynyt kermatyttö oli tehnyt matkaa kohdusta maailmaan muita pidempään ja sitä piti autella syömään. Puolen vuorokauden päästä tyttö kuitenkin virkistyi ja ryhtyi syömään ihan itse.

                                                                                                                                                                  Kaikki kuvat : Venla Sunikka